Dom > Vijesti > Sadržaj

Razlozi zbog kojih roba zaglavljivanja Na Brazilski Custom (II)

Jan 12, 2017

3. MAPA

U Ministério da Agricultura, Pecuária e pumpe, što je Portuguesefor Ministarstvo poljoprivrede, stoke i Supply, MAPA, je regulacioni agencija odgovorna za nadzor uvoz robe biljnog porijekla životinja i. Kao što je slučaj za zdravlje proizvoda ili uvoz kozmetike, uvoz takve robe je predmet uvoznih dozvola koje su potrebne za brisanje robe na brazilski carini.

Kompanija je uvoz robe biljnog porijekla životinja i mora biti registriran s MAPA. Da biste se registrovali, potrebno je predstaviti sljedeće dokumente FSI, Federalne inspekcije:

• Kopija Statuta

• Kopija CNPJ Card

• Registracija obrazac poduzeća

• Uvoznik Deklaracija povoljnih uslova za skladištenje proizvoda

To je ujedno i odgovornost FSU agenata da nadgleda da li je uvoz robe životinjskog i biljnog porijekla bili legalni. Ovi agenti obratiti posebnu pažnju na to da li su sanitarne uslove poštuju, jer bi mogli ugroziti brazilski sektora koji se bave životinjama i povrća.

Takođe predmet MAPA inspekcija ambalaži ili palete koji je došao sa robom. Prilikom transporta robe u drvenim kutijama na primjer, Fumigation certifikat ili Heat Potvrda tretman će biti potrebni.

4. INMETRO

INMETRO zahtijeva da neki proizvodi, koji se može naći u ovom članku, biti certificirani kako bi se komercijalizirati u Brazilu, a isti propisi nameću na uvezenu robu. U tom slučaju, proizvod mora biti ili sertifikatom prema:

• Strani regulatorna agencija koja je priznata od strane INMETRO

• INMETRO, po dolasku u Brazilu

Za sve proizvode koji su predmet obavezno certifikaciju od INMETRO, posebne dozvole je potrebno kako bi ih uvesti. Za sve slučajeve prisutni u Uredbi broj 354 od INMETRO, a Izjava o Liberação para Importação de proizvodi, portugalski za Deklaracija o priopćenju za uvoz proizvoda, treba da se traži od INMETRO.

5. Poreski revizor brazilskog Saveznog prihoda

U Receita Federalni do Brasil, koji je brazilski Savezne prihoda, je odgovoran za sprovođenje carinskim propisima. Za tu svrhu, Porezna revizor brazilskog Saveznog Prihodi se također dozvoljeno da nadgleda uvoz svu robu u Brazilu i na taj način može oduzeti svu robu ako shvate da nešto nije u redu s načinom na koji roba se radilo, posebno u proces slijetanje, čak i ako dokumenata koje je uvoznik bili u redu.


Napomena: Članak Repost iz Realogistics

http://www.realogistics.com/index.html