Dom > Vijesti > Sadržaj

RAZLIKA EBTWEEN FULL-AUTO I POLU-AUTO CMM

Jul 22, 2016


Tri CMM, u stvari, mogu se podijeliti u tip pun-automatski, poluautomatski i ručno. Automatski potpuno kontrolira Računalo, dok je priručnik je potpuno kontroliran od strane umjetne. I polu-automatski je bez potpuno automatski okretni igla glavu i kontrolu sistema, tako dugo kao kada trebate promijeniti iglu kut, morate ručno promijeniti kut sonda. Pustiti nas znati o razlici između polu-automatski i potpuno automatski!


A. razlika u cijeni

Iz perspektive kupca, prva briga trebala biti razlika u cijeni, Sonda glavu poluautomatskom CMM se razlikuje od to pun-automatski sam sebe. Priručnik je jeftiniji od automatskog...

B. točnost mjerenja

U odnosu na cijenu, točnosti mjerenja jejedan od vrijednosnice koje možete testirati proizvod bez obzira osposobljen, tako da veća točnost može dovesti do bolje kvalitete. Polu-automatski, zbog potrebe za umjetnom prilagoditi testa, može imati neke pogreške u procesu mjerenja. Pun-automatski potpuno kontrolira PC, što uvelike smanjuje čovjek napravio pogrešku. Dakle relativno točnost automatskog CMM je veći nego što je polu-automatski CMM.

C. proizvoditi učinkovitosti

Korijen poduzeće je efikasnost osim kvalitete. Pun-automatski CMM upravlja kompjuter u procesu mjerenja, koje samo treba inžinjer postavi pred računalo i staviti u program. Dok je polu-automatski CMM, zbog utjecaja manualni test. Sve dok je potrebno transformirati Sonda glavu ručno, polu-automatski CMM ima manje prednosti od one pun-automatski.

Predstavljamo razlika između navedenih poluautomatskom i pun-automatski CMM. Zapravo ne mogu reći koji je bolji jer je izbor između pun-automatski i poluautomatski isključivo zbog stvarne situacije. Ne možemo generalizirati.