Dom > Rješenja > Sadržaj

Korištenje i održavanje Pneumatske komponente (I)

Mar 27, 2017

A. Instaliranje

1. Kada instalirate komponente za obradu zraka, molimo pobrinite se da ima dovoljno prostora za održavanje.

2. Molimo vas da ne naslov ili instalirati komponente za obradu zraka, poklopac filtera zraka i filter pare od ulja mora biti instaliran vertikalno naniže.

3. Podesite ventil za pravcem da poveća pritisak. Kada je podešavanje završeno, pritisnite točka ruku prema dolje da biste zaključali ventil.

B. Povezivanje cijevi

1. Priprema

Prije nego što spojiti cijevi, rezanje griza, ulje i prašinu treba potpuno raznesena.

2. Winding način pečaćenja traka

Kada se radi veze nit, ne ostavljaj nit kazne i zaptivna traka komada u cijevi. Tokom brtvljenje, 1.5 ~ 2 udaljenost nit nije dozvoljeno da se zapečaćeni u području nit.

Molimo da ne koristite sredstva za brtvljenje i ljepila koja ne može sadržavati komponente smole sistema deformacije akrila.

3. Ne miješajte na ulazu i izlazu iz cijevi za vodu i zrak cijevi.

4. Ne bi pneumatske komponente pod gravitacije i moment savijanja.

IMG_4848_ 副本 .jpg

C. Dovod vazduha

1. O radni medijum

Komprimirani zrak se smatra radni medij. Ako korisnici žele koristiti druge tekućine, obratite se našoj kompaniji.

2. Kondenzacija je previše.

Kada komprimirani zrak sadrži puno kondenzirane vode, kondenzirane vode može izazvati kvar pneumatskih pokreta komponente. Stoga, klima za kosu i kolektor kondenzata mora biti instaliran prije filtera za zrak.

3. Sažeti upravljanje ispuštanja vode

Kada korisnik zaboravi pražnjenje kondenzirane vode u filter za vazduh, ona će teći kako bi strani vode, što je dovelo do propasti pneumatskih pokreta komponente.

Ukoliko korisnik ima poteškoća u kondenzovanom upravljanja vodama pražnjenja, molimo vas da koristite filter za vazduh koji ima funkciju automatske odvodnje.

Za detaljnije zahtjeve za kvalitetu komprimiranog zraka, pogledajte komprimiranog sistem za prečišćavanje vazduha naše kompanije ili kontaktirajte Nano za potvrdu.

4. Ako komprimirani zrak sadrži kemikalije, organska otapala ulje, sol, korozivan plin, itd mogu izazvati kvar ili oštećenje pneumatske komponente.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja

E-mail: overseas@cmm-nano.com