Dom > Rješenja > Sadržaj

Razlozi i rješenja rukovati CMM Stop Radi (I)

Feb 23, 2017

Koordinira mjerenje mašine (CMM) je vrsta integriranih proizvoda koji integriraju mehaničke, električne i softvera, tako da je moguće greška će uključiti različite aspekte, u raznim oblastima. U nastavku, pružamo rješenja u skladu sa glavnim uzrocima CMM zaustavljanja rada.

A. Temperatura

1.Temperature je najveći faktor uticao na točnost mjerenja mašina.

2.In mjerna mašina prostoriji, temperatura se povećava od dna do vrha. I to se mijenja cijelo vrijeme. Tako da svaki osi rešetka temperature i dijelova temperaturna razlika će uticati na preciznost mjernog uređaja.

Temperatura kontrolu metoda 3.Non razuman (open klima samo kada se koristi, u neposrednoj blizini klima čim isključite stroj) može dovesti do nestabilne unutrašnje temperature. Temperatura se mijenja cijelo vrijeme. Mašina u nestabilnom stanju, preciznost mjerenje će biti vrlo loša.

PH20 sonda sa optičkim sistemom

Rješenja i zahtjeve:

1.In mjerenje softver, možemo podesiti uticaj temperature linearnim korekcija i korekcija temperature.

2.Električna opreme, računala i drugih izvora topline treba imati određenu udaljenost s mjerna mašina.

3.It je bolje izabrati konverziju frekvencije klima uređaj, položaj klima treba da bude razumna planiranja. Vjetar iz klima puše direktno mjerenje mašina je zabranjeno, zbog razlike gornje i niže temperature, treba napraviti pravac zraka biti gore da se formira veliki ciklus, održava unutrašnje temperature vazduha ravnoteže.

4.Open klima prilikom odlaska na posao svaki dan u jutarnjim satima, zatvorite ga i kada je isključen radi.

5.There mora biti očuvanje topline u mjerenje prostoriji, sobna vrata i Windows treba zatvoriti, smanjiti gubitak temperature, izbjegavati izlaganje suncu.

6.Strengthen upravljanje mjerenja sobu, ne moraju dodatno osoblje ostati.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com