Dom > Rješenja > Sadržaj

Problemi i razvoj Trend Non-kontakt Mjerni Način

Oct 31, 2016

A. u realnom vremenu mjerenja . U industriji terenu, važno je da se smanjenje troškova i poboljšanje efikasnosti i kvalitete, tako da u realnom vremenu 3D mjerenja na terenu je postao probleme koje treba riješiti. U realnom vremenu mjerenja 3D oblik može ostvariti ekrana i 3D koordinate uspješno mjerenje, kontrola proizvodnje i otkrivanje online kvalitete, a ključno je da ostvari kalkulaciju velikom brzinom.

B. Za one koji nisu obojani, odražava površina i objekata oblik se može direktno mjeriti na površini. Za one sa reflektivnim površina može obavljati 3D mjerenja oblika , u ovoj oblasti ima potrebu pritiskom, ali gotovo da i nema takvih istraživanja u ovoj oblasti. Prema sadašnjim mjerenja tehnologije u mjerenju sa refleksije na površini kalupa površine oblik, traži da koriste prahom na površini, to će usporiti brzinu mjerenja i smanjiti točnost mjerenja.

C. Da bi se ustanovila evaluacije standard optički sistem za trodimenzionalno mjerenja. Važan dio standardne treba uključiti:

1. Veličina, hrapavost i materijalnih standardne komponente uzorka;

2. matematički model i pogreške karakteristike;

3. brzinu i Mjerno;

4. Ponovljivost i proces ponovnog pojavljivanja;

5. Proces kalibracije;

6. Pouzdanost procjene.

D. Visoka preciznost veliki mjerno područje. Većina merni sistem će postaviti preciznost kompromis u skladu sa mjernog područja, međutim, također je potrebno visoku preciznost .

E. sistema za merenje kalibracije i optimizacija i dizajn senzora. Sistem kalibracije i optimizacija je ključ za poboljšanje preciznosti mjerenja.

F. Naglasite scenarija sa zadatkom ograničenja. Optimalan izbor za različite svrhe aplikacije, utvrditi cilj i zadatak orijentisan sistem mjerenja.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com