Dom > Rješenja > Sadržaj

Uvođenje CMM strukture

Dec 21, 2017

Koordinatna mjerna mašina pojednostavljena kao CMM, odnosi se na merljivi raspon 3D prostora, može izračunati sve vrste geometrijskog oblika prema tačnim podacima prikupljenim putem merne sonde i računato kroz softver. Koordinatna mjerna mašina je novi tip visoko efikasnih 3D dimenzija preciznih mjernih uređaja razvijenih šezdesetih godina prošlog vijeka, sa svojom visokom preciznošću fleksibilne i odlične digitalne mogućnosti, postaju važno sredstvo savremenog dizajna, razvoja, proizvodnje, prerade i proizvodnje i osiguranja kvaliteta. Prema strukturiranoj klasifikaciji, može se podijeliti na pokretnu konstrukciju mostova, fiksnu konstrukciju mostova, gornju strukturu, konzolnu konstrukciju, strukturu poprečnih rukohvata i tako dalje.

Pomična struktura mosta: jedan od najčešće korišćenih oblika strukture, njegova struktura je jednostavna i kompaktna, kruta i ima otvoreniji prostor. Radni deo je montiran na fiksiranu radnu površinu, tako da težina nadgradne ploče nema mnogo uticaja na ukupne dinamičke performanse merne mašine, a relativna nosivost je jača. Ali X osa ove vrste strukture koja se nalazi na strani mosta, deformacija prouzrokuje veću abbe grešku, tako da u poređenju sa fiksnim mostom tačnost će biti nešto niža.

MICROok_副本.jpgQQ截图20171221140538.jpg

Fiksna mostička struktura: najvažnija razlika između fiksnog mosta CMM i pokretnog CMM je ona fiksnog mosta, direktno povezanog sa dnom osnove, skale X osi i centralnim pogonskim mehanizmom ugrađenim u donjoj tabeli, radni sto se pomjeri osnova vodilice. Njegove glavne komponente imaju dobru stabilnost pokreta i malu grešku pri kretanju, što je pogodno za mjerenje visoke preciznosti, ali opterećenje stola je mala i struktura nije dobro otvorena, uglavnom se koristi u srednjoj i manji modeli visoke preciznosti.

Struktura portala: pokretni dijelovi samo greda, čvrsta struktura konstrukcije, CMM merni opseg je veći i može garantovati tačnost merenja, pogodna za velike modele, nedostatak je što stub ograničava utovar i istovar radnog predmeta, jedan vozač će donijeti veće abbe greške, a bilateralni režim vožnje je relativno složen.

Konzoloska struktura: jednostavna struktura, ima vrlo dobru otvorenu strukturu, ali kada kočija na konzolu Y za vežbanje vrši promenu deformacije konzole, tako da tačnost merenja nije visoka, uglavnom se koristi za merenje tačnosti nije previsoka, male tri koordinatne mjerne mašine .

Struktura preseka ručne strukture: takođe poznata kao horizontalna ručka tipa CMM, koja se široko koristi u automobilskoj industriji. Njegova struktura je jednostavna, dimenzija može biti i veća, ali zato što je poprečna ruka izdužena proizvodiće veću deformaciju, tačnost merenja nije visoka, koristi se u srednjem, velikom modelu.


Molim vas da nas kontaktirate ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

Email: overseas@cmm-nano.com