Dom > Rješenja > Sadržaj

Utjecaj na Skeniranje uzrokovana CMM Dynamic Performance

Feb 16, 2017

01. Dynamic Performance Barrier

Koordinira mjerenje mašine (CMM) dinamičke performanse ograničava točnost skeniranje velikom brzinom, ometa veliku brzinu skeniranja.

Mjerenje skeniranje se razlikuje od vrste okidač , površine mašina će naslijediti opterećenjima u cijelom procesu, dinamične performanse je važnije od statičke performanse. Opterećenje inercije izaziva deformacije mjerenja strukture mašina, i teško je predvidjeti.

Tradicionalni sistem skeniranja zadovoljava preciznost skeniranja smanjenjem brzine, to je metoda kompromis za dinamičko barijeru performanse.

02. Dynamic Greška

Skeniranje može proizvesti inercije sile, ako ne i mijenjati inercije sile, uzrokovat će mjerna greška.

U mjerenju diskretnih tačaka, slika inercijalnih sila nije značajna, ali kada skeniranje, utjecaj ubrzanja i rezultat inercije opterećenja su evidentni. Sa povećanjem brzine, ubrzanja i povećava. U stvari, ubrzanje povećava brže, u tipičnom kriva skeniranja staze, stopa promjene ubrzanja je kvadrat stopa promjene brzine.

Pod uslovom male brzine, uticaj inercije sile može biti zanemariv. Oni tradicionalni sistem skeniranja bez bilo koji oblik dinamičke kompenzacije može raditi samo u niskoj brzini. Ako se brzina povećava, ona će postati glavni faktori koji utiču na mjerenje performansi. A većina CMM se koristi u proizvodnom okruženju , merenje vremena je vrlo važno. Ako ne možete brže završi mjerenje, prednost je vrlo očita.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com