Dom > Rješenja > Sadržaj

Utjecaj na CMM uzrokovane Mjernih traka i lopta

Dec 05, 2016

Mjerenje bar, i lopta se povezivanje ključnih dijelovatri koordinirati mjerni strojSenzor i površine je radno mjesto. Ako izabrao neprimjereno mjernih traka i lopta za određenu veličinu zadatka, to može dovesti do nesigurnosti mjernih rezultata i nedosljednosti. Kako bismo ostvarili Optimizacija CMM, u izboru mjernih traka i lopta mora biti zamišljen.

1. roudness mjerni lopte

Većina CMM mjerni loptice usvojiti sintetički rubin. Svoje oblina greška može dovesti do potencijalne gubitka točnosti do 10%. Preciznost proizvodnje razina rubin lopta je koristiti u razredu definirati, razina mjerne loptu ovisi njegova relativna da maksimalno odstupanje od idealne sfere. Dvije najčešće korištene mjerne razine je stupnja 5 i 10 (sphericity pogreške su 0.13 um i 0,25 Hm). Unatoč korištenju razreda 10 zamijeniti ocjenu 5 možete spremiti neki trošak, ali ugroziti 5:1 što je opšte prihvaćena omjer CMM nesigurnosti i oblika tolerancije.

2. materijal mjerne lopte

Iako ruby je najčešće korištena materijal mjerenja loptu, ali drugi materijali bi bilo prikladnije dakontakt skeniranja. U skeniranja mjerenje, mjerenje loptu klizanje duž površine izratka, to će dovesti do abrazije. U ekstremnim slučajevima, dugotrajno izlaganje može dovesti do nose mjerni lopte (habanje abrazivnih) ili komad materijala se lijepi za mjerenje ball(adhesion). U svakom slučaju, će utjecati na mjerenje oblina mjernih loptu.

Uskeniranje mjerenjepovršine neke materijale kao što su lijevano željezo, habanje abrazivnih može pojaviti. Preostale male čestice mogu uzrokovati blagi ogrebotina za mjerenje loptu i komad površine i formira mali avion na mjerenje loptu. Za takva mjerenja, cirkonij loptu koja je viša tvrdoća je dobar izbor. Vezivanje nositi se obično javlja kada lopta materijal i komad materijala koji ima kemijski afinitet, koje obično dogoditi se pri korištenju rubin lopta za skeniranje aluminijske izradak. Relativno mekana aluminijska prenesite od komad mjerenje kuglu koja će generirati sloj premaza na loptu, čime se smanjuje mjerni oblina i preciznost. U ovom slučaju, silicij nitridnih lopta je bolji izbor, jer ova vrsta materijala s dobra otpornost na habanje, a imaju afinitet za Aluminij.

3. pojava mjerne trake

Točnost mjerenja smanjuje sa povećanjem dužine mjerne trake, tako dugo mjerne trake nije pogodan za mjerenje značajki (u stvari, koristeći maksimalnu krutosti, najkraći mogući Duljina mjernih traka je ispravno učiniti).

Iako čelik pogodan za napraviti neke kratke mjernih traka, ali teško legura je najbolji materijal za napraviti mjernih traka. Međutim, zbog gustoće teško legura je velika, pa to bi trebao biti korišten za dugo mjerne trake. Keramičke mjernih traka se obično može koristiti za mjerenje zadatak tražiti dobra čvrstoća i mala težina. Također, karbonsko vlakno je obično mogu biti iskorištene da bi dugo mjernih traka.

4. toplinske stabilnosti

Promjene temperature mogu uzrokovati puno CMM pogreške. Odabrati odgovarajući nastavak mjerenje bar materijal, možete dobiti bolju stabilnost pod uvjetom seekološke promjene, i pružiti bolju dosljednost rezultata mjerenja.


Molimo obavijestite nas ako bilo koji pitanje ili savjet

E-pošta:overseas@cmm-nano.com