Dom > Rješenja > Sadržaj

Razlika između CMM i normalno mjerenje (I)

Oct 13, 2016

S razvojem moderne industrije, zahtjeva po obliku mehanički dijelovi postaju sve kompliciranije, onda također zahtijeva brzo i pouzdano mjerenje metoda surađivati.Tri koordinirati mjerni stroj (CMM)kao neka vrsta visoko efikasan precizni mjerni instrumenti, koji su u skladu sa gore navedene uvjete. Stoga je naširoko koristi u strojevima za proizvodnju instrumenata proizvodnju, Elektronska industrija, zrakoplovne i nacionalna obrana industrije. Posebno je pogodna za mjerenje dijelova tijela, umire, precizno lijevanje, školjka automobila, dijelova motora, CAM i zrakoplova tipa tijela koje s prostora zakrivljena površina dijelova.

1. mjerenje geometrijskih veličina i oblika

Mjerenje geometrije izratka veličine i oblika, konvencionalna metoda obično morati obaviti samostalno. Posebno u mjerenju oblika komad, ima zahtjevan zahtjeve na izradak. To će koštati mnogo više vremena nego stvarna mjerenja, kao što su pri mjerenju planeness u tabletama, moramo prilagoditi brzo površine tri boda u iste visine kao tabletu.

Za razliku od konvencionalne metode, CMM može istovremeno mjeriti veličine i oblika. Koordinirati tri mjerni stroj ticati se mjereni predmet kao zbirka skup diskretnih točaka. Prema mjereni predmet i različite zahtjeve, izmjeriti broj iz kolekcije nekoliko diskretnih točaka umjesto izmjerenih objektom, kroz izračun da biste odredili veličinu i oblik objekta. Prije mjerenja je radno mjesto, prvo je Kalibracija sonde eliminirati utjecaj pogreške zbog promjenaokoliša stanje. I onda prema dizajn temelj artefakti ili proces presedan, trebamo tražiti komad koordinatni sustav. Nema potrebe za stezanje izratka i prilagoditi, samo moramo da držimo na izradak ostati stabilan.


Molimo obavijestite nas ako bilo koji pitanje ili savjet

E-pošta:overseas@cmm-nano.com