Dom > Rješenja > Sadržaj

Opat Načelo Nano mjeriteljstvo

May 11, 2017

Abbe Princip

Princip Abbe se naziva princip instalacije, načelo serije, je važan princip u mjerenje dužine. To je obično definited kao: ".. Ako želite napraviti ispravne rezultate mjerenja za mjerni instrument, morate instalirati instrument mjerilo na središnje materijala o produžnog kabla" Greške uzrokovane kršenjem načela Abbe imenovan Abbe Greška nastaje kada to se slažete sa principom Abbe pod nazivom sekundarne greške. Ova greška može ignorisati kada je došlo u situaciju da je vrlo mali ugao između mjerilo štap i središnje mjerenja. greška izazvao kada se ne slažu sa principom Abbe nazvana prva je greška. Ova greška se mora uzeti u obzir.

Najtipičnije instrumente koji su po principu Abbe su Abbe dužina komparator, vertikalno optički mjerilo, dužina mjerni instrument, itd

Dakle, uticaj nagiba koja je rezultirala iz nije ravan vođica će stvoriti kvadratna greška. Tako zahtjevima vođica ravnanju može smanjiti u uređaju, to također može pomoći da se smanji trošak instrument proizvodnje. Ali nedostatak je ova vrsta voz aranžman će povećati instruments'length i veličine, kao i uticaj temperature na deformacije postaje veći. Tako je, u nekim situacijama, moramo da krši načelo Abbe, i usvojiti paralelno aranžmana. Na primjer, u toku pomična čeljusti mjerenje artefakata, univerzalni alat mikroskop longitudinalnih mjerenja, itd, kako bi se smanjila proizvodnju greške mjerenja (prvog reda greška), s jedne strane, moramo poboljšati strojna preciznost olova šina, S druge strane, treba skratiti udaljenost između mjerilo i materijala koji će se mjeriti.

 

Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com