Dom > Rješenja > Sadržaj

Tehničke karakteristike modernih optičkih instrumenta za merenje slike

May 31, 2018

Savremeni merni instrumenti razvili su se od mehaničkih mjerenja u prošlosti do bezkontaktne optičke tehnologije za merenje slike uz visoku integraciju fotoelektronske integracije. U poređenju sa tradicionalnim mernim instrumentima, nekontaktni optički instrumenti za merenje slike imaju sledeće glavne karakteristike:

A. Merenje raznolikosti

Moderne metode merenja uključuju merenje laserskog skeniranja i optičko merenje slike, posebno optičko merenje slike, koje su popularizovane i primenjene poslednjih godina. Koristeći senzorsku tehnologiju, elektronsku tehnologiju, softversku tehnologiju i integrirane discipline kao što su optička tehnologija CCD slike, analiza obrade slike i ispitivanje merenog proizvoda, efikasno rešava neizvesnost koju proizvodi ljudski faktori na proizvodu, poboljšava tačnost detekcije.

blob.png

B. Mjerenje visoke preciznosti

Preciznost instrumenta za merenje optičke slike razvijena je od mm, mikrometra do nivoa nanometara, preciznost merenja je sjajan, a tačnost nekontaktnog optičkog merenja slike može doći do mikrometra i nivoa nanometara kroz naučnu analizu metode obrade slike , koji pruža pouzdanu garanciju za razvoj proizvodnje.

C. Efektivno merenje

Moderni optički instrument za merenje slike može ostvariti automatsku detekciju mase, tradicionalne metode detekcije su ručne, pojedinačne detekcije. Ako želimo da izvršimo masovnu proizvodnju ili potpunu inspekciju itd., To može prouzrokovati nisku efikasnost detekcije i dodati više nesigurnosti. Bezkontaktno optičko merenje slike, pomoću automatske servo kontrole, zajedno sa razumnom opremom za inspekciju alata, značajno će poboljšati efikasnost i tačnost detekcije, pogodno za masovnu proizvodnju i otkrivanje.

D. Raznolikost Merni opseg

Isti uređaj za merenje optičke slike može otkriti različite elemente kao što su dužina, ugao i okruglost. Beskontaktni optički instrumenti za merenje slike mogu istovremeno detektovati različite elemente kao što su dužina, ugao, okruglost itd.


Molim vas da nas kontaktirate ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

Email: overseas@cmm-nano.com