Dom > Rješenja > Sadržaj

Nekoliko osnovnih principa duljine mjerenja (II)

May 08, 2017

2. elastične deformacije

Pregled:

U toku mjerenja, izmjerene radnog komada će proizvesti elastične deformacije zbog mjerenje sile, kontakt forme, težine, što će dovesti do greške u mjerenju.

Generalno, elastične deformacije su uglavnom uključuju instrument stentova deformacije ili podrške deformacija; Deformacije kontakta između sonde , radni stol i mjeriti dijelova, itd Zašto postoji mjerenje snage tipa kontakt mjernih instrumenata; Zašto propisati kontakt forme; Zašto da pravilno odaberete podrške točke pri mjerenju izduženi komad, itd Ovi pokušavaju da smanje elastične deformacije, kako bi se smanjili pogreške u mjerenju uzrokovana elastične deformacije.

(1) Podrška deformacija

Kada se testira komada horizontalnih postavljen, savijanja deformacije države, podržavajući način i oslonca poziciju ima blizak odnos sa izbora podržavaju poziciju. Za duge i tanke komade, uticaj gravitacije je izuzetan.

(2) deformacije kontakta

Ako se ne mogu pravilno odabrati snagu mjere, materijal kontakt tijela i kontakt način, to će dovesti do veće površine kontakt deformacije.

① Kontakt deformacija uzrokovana Force

Tokom merenja kontakt, mora postojati dovoljno snagu instrumenta za mjerenje kako bi se osiguralo sondu i mjeriti radnog komada pouzdano kontaktirajte. Ali postojanje merenje sile će proizvoditi sag deformacije u kontaktu položaj, što će dovesti do pogreške. General smo odlučili na mjerenje sile prema testirani tolerancije komada, kada je tolerancija manja od 2um, mjerenje sila ne smije biti veći od 2,5 N; kada tolerancija je 2 ~ 10um, sila bi trebao biti 2,5 ~ 4N; kada tolerancije veći od 10um, sila bi trebao biti veći od 4N, ali manje od 10N.

② Kontakt deformacija uzrokovana Obraćanje Way

Zajedničke kontaktiranje način podijeljen u kontakt tačka, linija kontakt i površina kontakt. Reci iz odnosa između deformacije i kontaktna površina, manja kontaktna površina, veći pritisak, a veće deformacije. Jasno je da u slučaju istog za mjerenje sile, tačka kontakt deformacija je najveći i kontaktne površine deformacije je minimalna.

Kontakt način će biti navedeno u zahtjevima mjerenja. Kao što je mjerenje merač bloku, koristeći loptu dodiruju avion; Kada mjerenje promjera pomoću izvan mikrometar ventila, pomoću ravne sonde dodir cilindar avion, itd Mi uglavnom treba slijediti ova načela u procesu mjerenja.


Molimo vas da nas obavijestite ako postoje quesutions ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com