Dom > Rješenja > Sadržaj

Prednosti priručnika, poluautomatska i Full-automatski CMM

Sep 22, 2016

Tri koordinatna mjerna mašina (CMM) je vrsta mjerenja mašina koja može predstavljati geometrijski oblik, dužinu i obim kruga podjele u okviru prostora. Može se podijeliti u upotrebu, poluautomatski i potpuno automatski tipa.

Poluautomatski CMM, u poređenju sa automatskim CMM, je nedostatak potpuno automatski sistema igle sonde . Kada je posao komada mjereno prema programu, jednom da transformišu sonde drugačijeg ugla, mora se koristiti umjetni transformacije.

Što se tiče preciznosti, za upotrebu tri koordinate mjerne mašine je čista ručnog rada, tako da je slučajna greška je više od automatskog tipa. Full-automatski koordinata mjerne mašine, u poređenju sa poluautomatskim, potpuno automatski CMM je sa automatskim sistemom kontrole u trenutku mjerenja, koje mogu izvoditi seriju mjerenja kroz programiranje. Dakle, u odnosu na upotrebu tri koordinatna mjerna mašina, automatski tip znatno poboljšati efikasnost detekcije.

Što se tiče cijena, manual jer ne postoji sistem kontrole pokreta, tako da cijena je relativno niska. U principu, manual ima visok zahtjeva na operatera, više iskustvo operatori imaju, to je veća preciznost može dostići. Općenito, ako je mala inspekciju iznos i preciznost nije visoka, možete izabrati priručnik CMM. Poluautomatski tip ima određene prednosti u cijeni u odnosu na automatsku CMM. Ali na mjerenje efikasnosti, potpuno automatska mašina je bolji.

Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com