Dom > Rješenja > Sadržaj

Obrnuto inženjerstvo (II)

Jul 10, 2017

Smer zanosnog razvoja inžinjeringa i ključnih tehnologija

Geometrijsko modeliranje je ključna veza u obrnutom inženjerstvu , poboljšanje automatizacije i generalnost geometrijskog modeliranja je glavni smjer istraživanja reversnog inženjerstva. Ovakav sistem za automatizaciju geometrijskog modeliranja sa obrnutim inženjeringom ima karakteristike modeliranja karakteristika koje odražavaju nameru dizajna, organizacija podataka nije ograničena, izlazni model b-rep je u potpunosti kompatibilan sa postojećim komercijalnim CAD sistemom. Ključna tehnologija sistema je automatska ekstrakcija funkcija, glatka veza sa kompozitnom slobodnom površinom.

3.jpg

Merenje CMM-a može se podijeliti u dvije kategorije: merenje kontakta i beskontaktno merenje. Metod merenja kontakata beleži koordinatnu poziciju površine uzorka kontaktiranjem uzorka i može se podijeliti na tačke i aktivirati metode stjecanja podataka. Za vazduhoplovnu, automobilsku i drugu industriju i merenje velikih uzoraka, kako bismo ispunili zahteve preciznosti, obično koristimo tip kontakta. Merenje okidača tačaka u kontaktnom tipu može se dizajnirati ručno, moguće je dobiti više mjernih tačaka u područjima sa velikom krivinom, a manje tačaka se mogu meriti u relativno ravnim područjima. U kombinaciji sa metodom modeliranja, merenje radnog komada se može planirati ručno u skladu sa njegovim karakteristikama u različitim oblastima. Zatim možemo dobiti glavne karakteristike i krivine koje utiču na oblik većine. Podaci mogu biti organizovani u skladu sa zahtevima i obnoviti potreban softver. A onda se CAD model objekta može rekonstruisati u skladu sa karakteristikama linije i krivine i smanjiti radni opseg obrade podataka.

Beskontaktno merenje Uglavnom se bazira na osnovnom principu optike, akustike, magnetike i sl. Određena fizička simulacija pretvara se u koordinatnu tačku na površini uzorka pomoću odgovarajućeg algoritma. Na primer, mjerenje laserskog optičkog pomjeranja je da se laser vrijeme letenja pretvori u rastojanje između izmerene tačke i referentne ravnine. Zahvaljujući jednostavnom radu, beskontaktna tehnologija merenja koja je predstavljena metodom varijacije lasera razvija se brzo i postaje sve popularnija.


Molimo Vas da nas obavestite ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

E-mail: overseas@cmm-nano.com