Dom > Rješenja > Sadržaj

Obrnuto inženjerstvo (I)

Jul 06, 2017

Obrnuti inženjering takođe naziva reversnu tehnologiju, što je proces reprodukcije tehnologije dizajna proizvoda. To znači Obrnuto istraživanje i analizu ciljnog proizvoda, zatim zaključiti i dobiti protok procesa proizvoda, organizacionu strukturu, funkcionalne karakteristike i tehničke specifikacije . Kroz sve ove procese, možemo napraviti sličan proizvod. Obrnuto inženjersko poreklo iz hardverske analize u komercijalnim i vojnim poljima. Cilj je da direktno izvede analizu dizajna gotovog proizvoda kada se potrebne informacije o proizvodnji ne mogu lako dobiti.

image.pngimage.png

   3D skener       Brza video mjerna mašina

Obrnuti inženjering takođe može zaštititi intelektualnu svojinu. Na primjer, u polju integrisanih kola, ako sumnjate da kompanija krši intelektualnu svojinu, možete koristiti reversni inženjering da biste pronašli dokaze. Proizvodi koji nudi Nano metrologija Imaju funkciju obrnutog inženjeringa koja se može koristiti u sledećim oblastima:

Dizajn interfejsa. Zbog interoperabilnosti, reversni inženjering se koristi za identifikaciju protokola saradnje između sistema.

Vojne ili komercijalne oblasti. Da biste dobili najnovije istraživanje ili prototipove proizvoda kroz reversni inženjering.

Da biste poboljšali dokument. Kada originalni dokumenti imaju nedovoljno mesto, obrnuto inžinjerstvo se koristi za dobijanje potrebnih podataka, kako bi dopunio ili razumeo najnoviji status sistema.

Nadogradnja softvera ili ažuriranje. Za potrebe promene funkcija, usklađenosti, sigurnosnih zahtjeva, obrnutog inženjeringa koristi se za razumevanje postojećih ili starijih softverskih sistema, kako bi se procijenio rad koji je potreban za ažuriranje ili transplantaciju sistema.

Ne pravite licencu / neovlašćenu kopiju.

Analiza proizvoda. Obrnuti inženjering se koristi za istraživanje načina rada proizvoda, komponenti, procjene i potencijalnih povreda.

Funkcije

Obrnuti inženjering se široko koristi za razvoj novih proizvoda i dizajn proizvoda, imitaciju, testiranje analize kvaliteta i druge oblasti, njegova uloga je

1.      Smanjite ciklus dizajna proizvoda, razvoja, ubrzajte nadogradnju proizvoda;

2.      Smanjiti troškove i rizik preduzeća da razvija nove proizvode;

3.      Ubrzati modeliranje proizvoda i dizajn serije;

4.      Pogodno za proizvodnju pojedinačnih delova i sitnih delova, proizvodnju kalupa.


Molimo Vas da nas obavestite ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

E-mail: overseas@cmm-nano.com