Dom > Rješenja > Sadržaj

Direkcija za reversno inženjerstvo razvoja i ključne tehnologije

Jul 20, 2017

Geometrijsko modeliranje je ključna veza u procesu obrnutog inženjeringa , poboljšanje automatizacije modeliranja i svestranosti inverznog inženjeringa je ključna tačka u istraživanju obrnutog inženjeringa. Ova vrsta automatizacionog sistema za modeliranje reverzne inženjering geometrije odražava karakteristike dizajna namere modeliranja, izlaz B-rep modela u potpunosti je kompatibilan sa postojećim komercijalnim CAD sistemom. Ključna tehnologija sistema je automatsko izvlačenje karakteristika, kombinacija glatke veze površina slobodnog oblika.

Poboljšati integraciju sistema, neke stvari nisu potrebne od CAD modela, ili najbrže za proizvodnju proizvoda, kojima je potreban digitalni sistem u kombinaciji s CMM-om direktno; Pored toga, neki proizvodi (kao što je dizajn kalupa za ubrizgavanje) moraju mnogo puta da CAE analizu, CAE model koji se direktno proizvodi po tačkama podataka, što može znatno poboljšati proces dizajniranja i analize proizvoda.

微信图片_20170720090209.jpg微信图片_20170720090202.jpg

CMM se može podijeliti na dvije vrste: merenje kontakta i beskontaktno merenje . Kontaktirati metod merenja kontaktom senzora sonde sa uzorcima i zapisati koordinate na površini uzorka, koji se mogu podijeliti na neki tip okidača i metod stjecanja podataka kontinualnog tipa. Za vazduhoplovnu, automobilsku i drugu industriju, općenito možemo izabrati merenje kontakata velikih uzoraka, kako bismo ispunili zahtjev tačnosti. Zato što u merenju tipa trigera možemo da veštački planiramo kontaktne tačke, kao što je dobijanje više bodova u oblasti velike krivine ili oštre ukrivljenosti ili manje tačaka u ravnom području. U kombinaciji sa metodom modeliranja, tačke podataka mogu organizovati oblik koji je potreban modelu re-izgrađenog softvera u skladu sa zahtevima. Zatim ponovo izgradite CAD model u skladu sa veštačkom i karakterističnom mrežom linije i krivine, što smanjuje težinu i obim obrade podataka. Jedini nedostatak ovog metoda je neefikasnost.


Molimo Vas da nas obavestite ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

E-mail: overseas@cmm-nano.com