Dom > Rješenja > Sadržaj

Mjerne pogreške CMM (II)

Jan 03, 2017

1. okoliš temperatura

Duljina mjerne pogreške E i otkrivanje pogreške R je pogreška u uvjetima propisane prije isporuke, koji također poznat kao osnovna greška. Prvi korak u uvjetima okoline je Temperatura okoline. Potrebnu temperaturu opće okruženje je u roku od 20 ° C ± 2 ° C. okoliša temperatura zahtijeva ne samo CMM sama ali dijelovi Testirat će biti stabilan. Zbog metalnih materijala utječe temperatura će proizvoditi toplinu kaljuža hladnim stezanjem tako pod različitim temperaturama, dužina nije ista.

2.Environmental vlage

Vlažnost treba kontrolirati unutar 35 ~ 65% najčešće, vlažnost ne utječu samo pogreška mjerenja, ali također će ozbiljno oštećenje dijelova električnih uređaja CMM, itd. Instalirajte odvlaživač u sobi CMM, te ga uskladiti s vlažnost okoliša. Ako je vlažnost premala, što je manje od 35%, je potrebno povećati vlažnost je neznatno veća od 35%.

3. pritisak

U korištenje uvjetima koordinatni mjerni stroj, pritisak mora doseći određenu vrijednost. Jer su svi klima ležaj CMM plin Imajući, niski tlak zraka će ozbiljno utjecati na mjerne pogreške. Neki korisnici shvaćanju nije dovoljno, i opća klima kompresor stanice dovod zraka osigurava tvornice, koji vode u zrak je izuzetno stabilan.

4.Elektromagnetski

Elektromagnetski utjecaj električne opreme koordinatni mjerni stroj, jer elektromagnetsko polje puno promijenio, što će učiniti koordinatni mjerni stroj proizvodi slučajan slučajne pogreške. Stoga, nema bilo koji transformatori, električni alatni strojevi za, frekvencije otpora, elektrolučno zavarivanje, šav zavarivač kao što su jako električno polje, magnetsko polje i ostalu opremu u blizini koordinatni mjerni stroj sobu.

5. vibracija

Ako postoji neki izvor vibracija, to također mogu CMM pogreške i ako je izvor vibracija različitih, greška je drugačiji. Stoga, potrebno je da nema vibracija stroja, probijanje stroj i druge opreme jak izvor.

6. svjetlo

Svjetlo je i pitanje Temperatura okoline, koja jednostavno ignoriran od strane ljudi, pogotovo bez topline očuvanje mjere, postavljanje windows, mjerenje soba izgrađen na uglu dva susjedna zida. Ispod sunca, Učinit će temperatura različitih u kompjuterskoj sobi, što će rezultirati mjerne pogreške. Svjetla soba donand #39; t biti preblizu jedan dio koordinatni mjerni stroj.


Molimo obavijestite nas ako bilo koji pitanje ili savjet

E-pošta:overseas@cmm-nano.com