Dom > Rješenja > Sadržaj

Mjerenje pogreške CMM (I)

Dec 29, 2016

U ovom trenutku,koordinatni mjerni machine(CMM)je naširoko koristi u industriji, to je vrsta opće namjene mjerna oprema uz visoku preciznost, visoku efikasnost, je kvaliteta alata osiguranja mehaničke obrade, kalup proizvodnja, proizvodnja automobila, zrakoplovnu i drugim Industrijama. Stoga je važno koristiti CMM u proizvodnji.

1. mehanička greška

CMM sama postoji greška zbog dijelova obrade, realizacijama i drugih faktora. Obično prema geometrijske parametre pogreške u svim stupnjevima, podijeliti pogreške u tri položaja, 6 ravnosti, 9 kut pogreške i 3 ne Maštovito. Totalno 21 komada parametar pogreške.

2. mjerne metode greška

CMM se koristi u veličinu pogreške mjerenja dijelova i komponenti, oblik i položaj pogreška mjerenja, posebno ima visoku točnost, visoke učinkovitosti i veliki raspon mjerenja u obliku pogreške mjerenja. I postoje mnoge vrste metoda za mjerenje oblik andamp; položaj greške, GB1958-80andlt; Na oblik i položaj tolerancije testa regulationsandgt; naveli su pet princip detekcije pogreške: u usporedbi s idealan element načela; princip mjerenja koordinate; princip mjerenja karakterističnih parametara runout. I navodi i više od 100 vrsta metode mjerenja. Ako ne možemo koristiti pravo otkrivanja princip prilikom mjerenja oblik andamp; mjesto pogreške, to će uzrokovati pogrešku mjerenja. Dakle, ljudi koji se bave radom na CMM mora biti upoznat s mjerni postupak, posebno metoda za otkrivanje formandamp; položaj greške.

3. ljudska pogreška

Rutinski razlog ljudske pogreške: bodova zapis je preuzet u određenim uvjetima opterećenja. Ljudski je do greške kod ručno skupljanje bodova, mjerenje brzine svake osobe je drugačije, koje dovode do ljudske pogreške. Uzrok ljudska pogreška je da je teško prikupiti bodove u svoj pravac kada mjerenje elemenata. Ili kako često kažemo da je stvarna točka i teorija kosinus pogreška mjerenja ukazuju.


Molimo obavijestite nas ako bilo koji pitanje ili savjet

E-pošta:overseas@cmm-nano.com