Dom > Rješenja > Sadržaj

Uvođenje komprimiranog zraka

Mar 06, 2017

Izrada korištenje vazdušnog pritiska i protoka zraka za nošenje na sve vrste rada se zove "pneumatske tehnologije", a vazduh u komprimiranog stanje se zove "komprimirani zrak".

Air je sirovina komprimiranog zraka, dakle, hemijske osobine komprimiranog zraka je isti kao i zrak. Kao izvor energije, ona ima svojstvo visoke sigurnosti, bez zagađenja, itd Osim toga, veći kapacitet od komprimiranog zraka je vrlo jaka. Dokle god brtve za skladištenje plovila dobro, energija može držati u posudi sve vreme.

Komprimiranog zraka ima mnoge prednosti kao neku vrstu snage, tako da je u širokoj upotrebi.

1 (2) .jpg

Funkcija komprimiranog zraka

Jer zrak je jedan od najčešćih komprimirani medij, na komprimirani zrak je lako doći i ne može izazvati zagađenje, tako da je komprimirani zrak se koristi u raznim područjima i industrije da shvate automatizaciju i spasiti troškova rada.

Dakle, zbog karakteristika pod visokim pritiskom komprimiranog zraka, moguće je da se primjenjuje u industriji koordinatnom mjerne mašine. Za CMM, komprimirani zrak ima sljedeće aplikacije:

1.the komprimirani zrak može pružiti snagu za statičkog pritiska zraka ležaj (naziva vazduh ležaj. U nastavku ćemo to nazvati zraka ležaj).

Većina CMM usvojiti nula trenja kretanje vazduha ležaj. Princip je da se ulazni visokim pritiskom komprimiranog zraka iz dovoda u vazduh ležaj, zatim protok zraka kroz otvor na površini zraka ležaj. Na taj način, tu će biti zračni prostor poput određene debljine zraka filma između zraka ležaj i vodič način. Vazduh film može napraviti kretanje pokretnih dijelova da ostvari približno nula trenja. Na ovaj način, to može jamčiti normalan rad CMM. Dakle, komprimirani zrak može jamčiti normalan rad CMM.

2.The komprimirani može pružiti snagu za cilindar ravnotežu.

Što se tiče mašina koordinata mjerenje , Z osa je u vertikalnom pravcu, tako da je sila koju težine mora biti eliminisan od strane drugih komponenti. Zbog prednosti nesmetano kretanje, pouzdano pozicioniranje, jednostavne strukture i lako podešavanje, cilindar ravnoteža je trenutno prvi izbor za ravnotežu dio svih koordinata mjerne mašine u. Funkcija visokog pritiska komprimiranog zraka je očigledna u ravnotežu sistema.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com