Dom > Rješenja > Sadržaj

Kako preciznije meriti? (I)

Jun 29, 2017

Potrebno je provjeriti i analizirati u različitim aspektima kada pronalazimo isti program, isti dio ili karakteristike, nekoliko rezultata testiranja su sasvim različite, čak i različiti operatori mogu izlaziti različite rezultate, ili je mereni rezultat nespojiv sa stvarnim skupnim statusom. Kako brzo pronaći razlog i ukloniti rizik od kontrole kvaliteta, pratite sledeće korake:

Prvo, proverite spajanje i pričvršćivanje obradnog predmeta

Budući da je granitni tocak veoma glatko, ako se radni predmet postavlja direktno na sto, pomeraće se u centru gravitacije mjerne mašine ili ubrzano kretanje stvara vibracije. Sve ovo će uticati na rezultate merenja, naročito kada su rezervni dijelovi vrlo mali i lagani. Štaviše, izgleda da se širi sloj gume ili plastike može zaštititi radni sto. Ali to će izazvati lošu merljivost ponovljivosti rezervnih delova. Stoga se za testiranje serije predlaže usvajanje naučnog načina stezanja, tri tačke podržavaju lokalizaciju i moraju imati pouzdan i zgodan datum lociranja kako bi se osigurala tačnost ponavljanja stezanja.

image.png

Drugo, izaberite razumnu konfiguraciju olovke

A)      Za neke rezervne delove koji su bez obrade ili obrade brušenja mašinama, preporučuje se olovka većeg prečnika; Za lako deformisani radni predmet, predloženo je da izaberete malu silu koja mjeri glavu.

B)     Kalibracija sonde

Tačnost merenja kalibracije glave je garancija tačnosti mjerenja, posebno kalibracije položaja više glava i sonde tipa zvijezda, koja se mora dvostruko provjeriti kako bi se osigurala tačnost merenja. Kada se koristi standardna kugla za proveru sonde , tačke kalibracije u svakom sloju treba odgovarajuće povećati za visoku tačnost merenja; Da bi se izmerila karakteristika kompleksne zakrivljene površine, neophodno je povećati broj kalibriranih slojeva; Važno je napomenuti da često previđamo detalje: da bi se potvrdilo da je glavna komponenta zajebana; Da potvrdite iglu ruby sferno i Standardna sferična je čista.Molimo Vas da nas obavestite ako imate bilo kakva pitanja ili savjete

E-mail: overseas@cmm-nano.com