Dom > Rješenja > Sadržaj

Kako napraviti mjerenje preciznije

Jul 13, 2017

U procesu testiranja proizvoda, prilikom testiranja istog programa ili istih delova mnogo puta, utvrđeno je da su razlike u testiranju podataka velike, izlaz nije konzistentan ili se razlikuje od stvarnog stanja montaže, potrebno je provjeriti i analizirati Nekoliko aspekata. Slijede tačke.

A. Spajanje i spajanje

Kada većina korisnika mjeri dijelove, oni misle da samo-težina radnog komada ne može napraviti nikakvu promjenu položaja prilikom merenja. Granitni sto je vrlo glatko, ako se radni deo stavi direktno na stol, postojaće pomeranje položaja zbog pokretnog pokretnog centra ili vibracija, što će izazvati promjenu merenih rezultata. Naročito kada je radni predmet mali ili lagan.

Za batch testiranje mora usvojiti naučni način za fiksiranje, to je 3 poena podrške lokalizacije, i mora imati pouzdan i zgodan datum lociranja kako bi se osigurala tačnost ponavljanja stezanja.

QQ图片20160114095903_副本.jpg

B. Izaberite pravo olovku

1. Pravi prečnik kugle olovke

Neki "prazni komadi" su bez obrade brušenja ili burr obrade. Pošto je samopogonak veliki, može izazvati i veliku ponovljivost. U ovom slučaju se predlaže da izaberete veliki prečnik olovke i sakupite više poena na karakteristike kako biste dobili relativno prosečan efekat i dobili dobru ponovljivost.

2. Razumna dužina pisala

Dužina i težina olovke i produžetka imaju veliki uticaj na tačnost merenja i ponovljivost. Kapacitet sonde i senzitivnost sonde (takođe preciznost mjerne sonde) često predstavlja par kontradiktornih vrijednosti. Olovka i produžetak koji izvan opterećenja sonde mogu dovesti do pogrešne smetnje i skratiti vijek trajanja sonde. Dakle, prilikom korišćenja duže olovke izaberite odgovarajuće veće opterećenje usisnih čaša ili merne sonde.

3. Kalibracija sonde

Tačnost kalibracije sonde je osiguranje tačnosti mjerenja, posebno položaja sonde i kalibracije sonde zvijezda, mora se proveriti kako bi se osigurala tačnost merenja.

Kada koristimo sferu i u slučaju višeg merenja tačnosti, potrebno je povećati kalibracione tačke u svakom sloju; U slučaju složenih površinskih i krivih karakteristika, potrebno je povećati broj slojeva za proveru.


Molimo Vas da nas obavestite ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

E-mail: overseas@cmm-nano.com