Dom > Rješenja > Sadržaj

Kako poboljšati CMM radne efikasnosti

May 22, 2017

Koordinira mašine (CMM) mjerenje kao neka vrsta visoke preciznosti opšte mjerne opreme ima istoriju desetljeća razvoja, i da se koristi sve više i više široko u oblasti industrijske proizvodnje, sve više i više posvetiti pažnju proizvodnju orijentisana preduzeća. CMM na novu visinu uvođenje CAD funkcije u Softver za mjerenje gura.

CMM je vrsta visokog instrumenata preciznosti, ne može neograničeno produljiti radno vrijeme, kako bi se zaštitili smo i redovito je potrebno da bi njegovo prilagođavanje dostignuća. Postoji nekoliko osnovnih načina za poboljšanje stope korištenje CMM:

surminS66_副本.jpg

A. Offline Programiranje

CNC CMM je poboljšala efikasnost mjerenja serije, i kroz programiranje datog radnog komada, možemo ostvariti brza automatska mjerenja. Prije uvođenja CAD funkcije, stručnjaci treba da programiranje postupak odgovarajuće crteže, ova metoda je relativno složen i potrebno veće zahtjeve za operatere. Jedan od načina da se to uradi je da se koristi samostalno učenje programiranje funkcija softvera, i automatski generirati mjerne program dok mjerenje artefakata. Ovaj program može automatski poziva kada isti artefakti ponovo izmjeriti. Jer ova metoda je lako, tako da je naširoko koristi u industriji. Ali pošto to programiranje ne može biti ovisna o stvarnim radnog komada, postoje mnogi nedostaci koje je teško prevazići. Jedna od prednosti je zbog softver ne može napustiti hardver okoliš, moramo formirati kompletan set izvora plina kako bi mjerenje funkcija normalan rad može biti programiran, to je kompliciranije. Druga prednost je u tome programiranje ne može se programirati bez radnog komada, tako da je potrebno čekati artefakt koji se obrađuju prije nego što se može programirati, čime se smanjuje efikasnost i utiču na proizvodnju.

Nakon predstavljanja funkcija CAD softvera, jer ne možemo izdati programiranje u mreži virtualnog mjerenja na osnovu CAD model, tako rješava navedeni problem. Bez obzira da li proizvodnja se obavlja, možete izdati programiranja čim unos CAD crtanje datoteke u mjerenje softver. Rad-komad može se mjeriti čim se prerađuje, što uvelike poboljšava efikasnost proizvodnje.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com