Dom > Rješenja > Sadržaj

Kako kontrolisati CMM Preciznost u realnom vremenu

Jan 19, 2017

Mnogi korisnici nisu jasne vlastite koordinira mjerenje mašine (CMM) preciznost nakon koristeći vremenski period. Kako kontrolisati ispravnost CMM u realnom vremenu, Evo preporučiti neke metode introspekcije.

1. Koristeći standardne inspekcijski alat

Najbolji način da se provjeri mašinu preciznost je sa standardnim pregled alat. Gage blok, prsten mjerilo, sfera, visoke preciznosti ugao trga, itd Po potrebi promjene temperature ili više preciznosti mjerenja, možemo koristiti iznad standardne alat ispitati dužinu, zaobljenost, promjera i drugih parametara. Kada je potrebno, možemo nositi na odgovarajuće korekcije. To je vrlo korisno za operatera.

2. Koristeći standardne radnog komada

Koristeći standardne radnog komada za inspekciju preciznost mašina, ali je relativno komplikovan, samo da može izvršiti u određenom vremenskom periodu. Više zgodan način je da koristite tipičan radnog komada, završiti automatski program mjerenja, mjerenje za mnogo puta pod kalibraciju i mašina. Zatim izračunati prema statističkim pravilnosti i snimiti razumne vrijednosti i opseg tolerancije.

Ako ne osjećaju povjerenje gore dvije metode, možete nas kontaktirati i mi ćemo ponuditi niz usluga s dodanom vrijednošću.

Mjerenje nadogradnje sistema

Konfiguriranje najnapredniji sistem kontrole mjerenje početkom mašina za mjerenje kupaca, tako da je cijeli mjerenje mašina za nadogradnju na trenutnu svjetskoj razini napredne tehnologije, poboljšanje efikasnosti merenje nadogradnju, završio sve vrste inspekcije rada.

Preciznost kalibracija i korekcija

Redovno obavljaju kalibracija i korekcija mašine za potrošača kako bi opremu uvijek održava visoke preciznosti, visoke efikasnosti, kako bi se osigurala točnost rezultata mjerenja.

softver za mjerenje

Kroz ažuriranje i poboljšanje softvera funkcije bi se zadovoljila potražnja kupaca u najvećoj mogućoj mjeri, i pružaju razne specijaliziranog softvera za izbor, razviti poseban mjerenje rješenja za naše klijente.

održavanje

Izrada visok standard rješenja redovno održavanje klijentima, osigurati pouzdan rad mjerna mašina, produžiti vijek trajanja mjerne mašine. U isto vrijeme kako bi bilo dovoljno za mjerenje stroj rezervnih dijelova, napraviti svoj mašina za mjerenje u korištenju bez brige.

tehnička obuka

Prema koristeći karakteristikama, davanje stručne običaj trening udžbenik, odgovarajući na pitanja da vas brzo shvatiti tehničke vještine i poboljšati efikasnost detekcije.

Na licu mesta

Nakon prodaje servisni inženjeri će pružiti uslugu na licu mjesta za kupce u prvi put, što može omogućiti da uistinu doživite NANO blizu kvalitetne usluge.

Utakmica

NANO može pružiti različite prijenosni funkcionalne utakmice na jednostavne mjerne zanata.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com