Dom > Rješenja > Sadržaj

Kako odabrati CMM? (I)

Jun 12, 2017

Funkciju stroja s tri Koordinatni mjerni je brzo i precizno procijeniti podataka dimenziju. U nastavku je uvođenje kako da izabere CMM :

Tri-koordinata mjerenje mjera za rublje radnih komada pomoću senzora zove sonda, podaci dobijeni može se kombinirati s opisom artefakt ili specifičnost artefakta, kao što je rupa. Opisujući ove dimenzije, lakše je utvrditi da li je tako loše artefakt ili funkcija. Informacije koje pruža tragove na ispravljanju odstupanja u procesu proizvodnje.

(I)                    Neka koordinata mjerna mašina odijelo vaše aplikacije

Ako stroj koordinatni mjerenje je potreban za svoj rad, kako odabrati najbolji?

Prva stvar koju treba učiniti je da potvrdi koju vrstu CMM vam je potrebno. Prema lokaciju plasman glavu na mjerenje stroj, postoje tri osnovna tipa: vertikalni, horizontalni i prenosiv. Za vertikalnu koordinata mjerne mašine, sonda je instaliran na vertikalnoj ruku, preciznost mjernog mašina je veća od horizontalne mašina za mjerenje. Pošto je za most je više stabilna i ima manje pokretnih dijelova, što ga čini ima bolju krutost i stabilnost. Vertikalni tri Koordinatni mjerni stroj sadrži različite dimenzije, možete ga koristiti za mjerenje trup malog zupčanika na motorni prostor, pa čak i komercijalnih zrakoplova.

Horizontalna mašina za mjerenje je instaliran sonda na horizontalnoj osi. Oni se najčešće koriste za otkrivanje velikih radnih predmeta, kao auto tijelo.

Prenosivi mašina za mjerenje pojednostavljuje mjerenje artefakata i sklopova koji se ne mogu se preselio u mjerenje mašine, prijenosni   mjerna mašina može biti instaliran na artefakt ili sklop komad ili čak i unutar, to omogućuje za mjerenje unutrašnjeg prostora. Pomoću portabl može spasiti pokretu, transporta vremena.

image.png


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: overseas@cmm-nano.com