Dom > Rješenja > Sadržaj

Kako izračunati Coaxiality pomoću CMM

Nov 16, 2017

Coaxiality je uobičajena vrsta tolerancije u ispitivanje mehaničkih proizvoda. Je naznačeno da osi i osi dio, rupa i rupa, osovine i rupe, to može također razumjeti kao: kontrola odstupanja stupanj stvarne osi i osi referentni. U mjerenju, coaxiality se često susreće kod mjerenja, najčešće korištene mjerne opreme uglavnom je3D koordinatni mjerni machine(CMM),CMM je priznat kao precizna testiranja oprema sa bolji oblik greška.

微信图片_20171116200858.jpg

Metoda mjerenja je Coaxiality pomoću koordinatni mjerni stroj su uobičajena metoda osi-linije, ispravnost metoda i metoda udaljenost, zajedničke osi metoda je najčešće korištena metoda

1. uobičajena metoda osi-linije

Mjerenje višestruke kružnog presjeka na mjereni elementa i referentnog elementa, zatim umetnite okrugli krug gradi 3D linije kao zajedničke osi Promjer svakog kruga može nedosljedno, i onda Izračunaj mjerilo Mjeri cilindrični stupci i zajedničke osi coaxiality, uzeti maksimalno kao coaxiality dijelova. Zajedničke osi je slična simulirani vreteno, mjerenja uobičajena metoda osi-linije je najbliži stvarni sastavljanje dijelova.

微信图片_20171116200910.jpg

2. ispravnost metoda

Krug više poprečnih presjeka se Mjeri na elemente i referentni elementi, a zatim odabire tih elemenata konstruirati 3D pravac. U coaxiality je otprilike dvostruko stupanj ravnosti. Prikupljene krugovi su najbolji cjeline-krug mjeriti, i ako su mjere u sektoru, pogreška izračunao mjerenja softvera može biti velika.

3. udaljenost metoda

U coaxiality je dva puta kao maksimalnu udaljenost između izmjerenih elemenata i bazni element osi. Kada se izračunava maksimalnu udaljenost između izmjerenih elemenata i referentni element, pomnožiti s 2. Udaljenost metoda je izračunao projektiranja maksimalnu udaljenost na avion, tako da je ovaj avion bolje okomito na os iskorišten kao presedan. Uvjet je više prikladan za mjerenje koncentričnosti.


Molimo stvariiz nas ako bilo koji pitanje ili savjet

E-mail:overseas@cmm-nano.com