Dom > Rješenja > Sadržaj

Faktori koji utiču na snimanje CCD

Aug 21, 2017

Neki tehnološki skokovi, poput piksela, doveli su više tržišta na kamere.

CCD kamera u Video Merni mašini je takođe kontinuirano optimizovana, ali mali broj ljudi razume utjecaj kvaliteta slike CCD-a, posebno veličine CCD-a. Mnogo puta posmatramo samo fokusnu dužinu sočiva, toleranciju ekspozicije, odnos signala i buke itd., Ali ne znamo da su to blisko povezane sa veličinom CCD-a. Šta tačno utiče na veličinu CCD-a? U nastavku će se ukratko uvesti odnos između veličine CCD-a i kvaliteta slike.

1. Fotosenzitivni element MOS

Fotosenzitivni element MOS CCD-a je kontejner koji se koristi za čuvanje punjenja, a zapremina kontejnera je tolerancija ekspozicije. Veličina CCD-a će direktno uticati na veličinu MOS-a, tako da kada se veličina povećava, jačina MOS-a će se povećati, ali to neizbežno dovodi do pada CCD piksela. Ali držite povećanje punjenja, učinite dinamički opseg CCD-a, širinu ekspozicije povećati, CCD može biti osjetljiv na suptilnije promjene u svjetlu, učiniti da film ima jake administrativne nivoe.

Naprotiv, pixel će biti poboljšan, ali poboljšanje rezolucije neće poboljšati kvalitet slike. Overflow punjenja će dovesti do pojave buke slike, a ukupni kvalitet slike će se smanjivati. Tako da ponekad, kako bi dobili visokokvalitetnu sliku, veoma je važno smanjiti potražnju za pikselima.

QQ截图20170322091907.jpg3020S_副本.png

2.Fokalna dužina

Veličina CCD-a je vrlo mala, verovatno samo desetak ili nekoliko desetina od 135 filmova, tako da je DC objektiv veoma kratak. Indeks otvora blende jednak je žižnoj daljini objektiva, tako da kratka žižna daljina ne ograničava samo opseg otvora, već i ograničava prečnik sočiva, što takođe ograničava mogućnost hvatanja svetla.

3. Poređenje i izbor

Često koristimo piksele da procijene nivoe kamere, ali retko uzimamo u obzir veličinu. Zapravo, veličina je važan indikator digitalnog fotoaparata. Pod istim uslovima, što je veća veličina fotoaparata, to je bolja slika, a što je više, piksel će uticati na kvalitet slike. Obično CCD ima sledeće dimenzije: 1 / 2,7 inča, 1 / 2,8 inča, 2/3 inča, 1/3 inča, APS itd. Opšte SLR fotoaparate su u APS-u, zato obratite pažnju na veličinu prilikom izbora fotoaparata.Molimo Vas da nas obavestite ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

E-mail: overseas@cmm-nano.com