Dom > Rješenja > Sadržaj

Eliminacija sistemske greške

Jun 28, 2018

Postoji nekoliko načina za uklanjanje grešaka u sistemu
1.Ercacija erotike , odnosno eliminacija iz korena. Kao što je kalibracija "HOME" pre upotrebe. Pogreška proizvodnje i habanja bloka se može eliminisati kada se mjerni blok koristi "ekvivalentno".

2. Ispravka grešaka. Da li će unaprijed proveriti i izračunati sistemsku grešku unaprijed, napraviti tabelu grešaka ili krivu, a zatim uzeti istu numeričku i simboličku suprotnu vrijednost od sistemske greške kao što je revidirano, Napravite izmjerene vrijednosti plus odgovarajuću revidiranu vrijednost da biste dobili rezultati mjerenja bez sistemske greške.

QQ截图20170511152455.jpgn201805171657133788241.jpg

3. Otkazivanje greške. Ovim pristupom se zahteva merenje u simetričnoj poziciji da bi sistemska greška podataka merenih u ova dva merenja bila jednaka vrijednost i suprotan pravac. Uzmite prosečnu vrednost kao izmerenu vrednost da biste eliminisali grešku sistema fiksne vrednosti. Ako se meri tezina delova navoja zavrtnja, tijelo leve i desne zubne površine se meri, a zatim u proseku, sistemska greška uzrokovana nepravilnom ugradnjom vijčanih dijelova tokom merenja može se pomjeriti.

4. Metod poluvremena. Periodična sistemska greška može se izmeriti jednom u svakom polugodišnjem ciklusu, a prosječna vrijednost podataka merenih jedni pored drugih može se uzeti kao mjerna vrijednost, koja može efikasno eliminirati periodičnu sistemsku grešku.


Molim vas da nas kontaktirate ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

Email: overseas@cmm-nano.com