Dom > Rješenja > Sadržaj

Različiti CMM Probe Quill

Jul 05, 2018

Postoji mnogo vrsta sondi za koordinatne merne mašine , koji se uglavnom dele na fiksni tip, ručni rotirajući tip, ručno rotirajuće automatsko indeksiranje, automatsko rotirajuće automatsko indeksiranje i univerzalni sistem detekcije.

1. Fiksna i ručno okretna puhla

Za male ili ručne koordinatne mjerne uređaje , ručni rotirajući tip je pogodan jer nema posebne zahtjeve kablova i kola. Ovi mali sistemi sonde omogućavaju operaterima da jednostavno pomeraju sondu pri merenju elemenata. Operatori moraju samo da izvrše kalibraciju pozicioniranja tokom merenja podataka, što znatno skraćuje ciklus testiranja. Ponovljivost većine ručnih položaja rotirajućih sondi može da dostigne 0.15 mikrona.

2. Fiksni Quill i Universal Detection System

Univerzalni sistem detekcije opremljen CNC mjernim uređajem je blisko postao standardna konfiguracija, to je zato što ima izvrsne performanse i općenitost, kako bi se izmerili složeni dijelovi, posebno to je najmanji sistem troškova koji treba dodirnuti merenje dijelova iz drugog pravca. Da bi se izmerili složeni dijelovi koji zahtevaju višestruke olovke, fiksni sondi se ne mogu okretati. Zahvaljujući malom prostoru mjerne mašine, fiksni quill nije u mogućnosti da se rotira, tako da je potrebno mnogo olovaka za merenje kompleksnih dijelova. Međutim, prostor zauzima mjerna mašina je mali i ne postoji greška u rotaciji.

3. Neprekidno okretno peglanje

Tri koordinatne merne mašine mogu zadržati tačnost dužine od 600 mm. Zbog toga što se može kontinualno okretati, duboka rupa se može detektovati u bilo kom smeru i može se povezati s sondom.


Molim vas da nas kontaktirate ako imate bilo kakvih pitanja ili saveta

Email: overseas@cmm-nano.com