Dom > Rješenja > Sadržaj

CMM mjerenje - Kosi Rupe mjerenja

Mar 20, 2017

O automobilskih sistema motora, kosi ulje rupa i ventil vodič rupa često se koristi struktura. U principu ove vrste struktura ima uglom sa obradom bazom. Njihova strojna preciznost je vrlo visoka, igra veoma važnu ulogu u obradi motora. Međutim, kako se pravilno mjeriti stvarnu vrijednost obrade dijelova, bilo je hitan problem treba riješiti.

Brz razvoj modernih tehnologija merenja, koordinirati mjerne mašine su sada u mogućnosti da inteligentno automatska mjerenja. Za koso rupe, možemo koristiti okretanja sonde koje mogu lako mjeriti u bilo kojem smjeru. Ali neki od korištenja CMM glavi koje ne mogu slobodno rotacije, mjerenje obračuna ugla je vrlo teško. Ali koristeći teoriju dvodimenzionalno kut rotacije, može nositi na neki obračun ugla rad. Tako da možete nadoknaditi neadekvatnost sonde funkcije, može mjeriti ugao skloni rupe preciznije i tako dalje.

微 信 图片 _20170320133831.jpg

Rad-komada su postavljene nasumično u CMM prostor, to je vjerovatno nagne u prostoru, koje imamo za kalibraciju, također je da rotirajućeg alatnog stroja mjerenje koordinatni sustav paralelno s dijelovima referentnog okvira, a zatim izgraditi radnog komada koordinira o radu komada.

Ako je rad-komad dobro pričvršćen na radnom stolu, može biti samo dva s osi, samo na avion sklon jedni druge. To će reći da je javna osi dva koordinatna referentni okvir. Samo treba da rotirati dvije osi koja okomito na nepromjenjiv osi, da ih imaju tendenciju da budu paralelne. Dvodimenzionalni nalaz je dovoljno.


Molimo vas da nas obavijestite ako bilo kakvih pitanja ili savjet

E-mail: ! Inostranstvu cmm-nano.com