Dom > Rješenja > Sadržaj

Kvalitet zraka Efekti na mjerni strojevi

Mar 13, 2017

Iz navedenog narativ, korisnik može shvatiti da je veoma važno da li je komprimirani zrak može jamčiti normalan rad CMM, i da li mašina koordinatni mjerenja može jamčiti visoku preciznost. Dakle, ono što su efekti kvalitet vazduha cmm ?

1. Pritisak

  • Pritisak efekat na zrak ležaj.

U normalnim radnim pritiskom, debljina zračnog prostora između zraka ležaj i vodilice je fiksna, koji mogu osigurati dobru ponovljivost CMM. Ako je pritisak dovod vazduha varira, promjenu prethodno zatezanje snagu zraka ležišta će u skladu s tim dovesti do promjene između membrane prostora? Kada se između membrane prostor postaje vrlo mala, postoji određeni trenja između zraka ležaj i vodilice, što može dovesti do relativnog trenje između zraka ležaj i vodič šina kada je mašina radi. To može čak i ozbiljno uzrokovati ogrebotine na performanse vodilice i pritoka mašine

  • Efekat izbalansirati cilindar

Ravnoteža cilindar se koristi za balansiranje Z osi. Kada Z osi gravitacije jednaka atraktivne snagu koja se generira tlak zraka cilindara, Z osi će zadržati ravnotežu. Kada se cilindar atraktivan sila manja od gravitacije, cijeli balans sistem će biti izvan kontrole. Z osi kao i glava sonda će pasti dole. To može oštetiti sonde i Z osi. Stoga, vrlo je potrebno da zajamče pravo pritisak komprimiranog zraka za CMM.

Iako je naša kompanija je preuzela niz mjera za kontrolu negativan rezultat fluktuacije pritiska komprimiranog zraka, kako bi se garantovalo da možete normalno koristiti CMM, molimo vas da strogo kontrolirati tlak zraka CMM.

nano cmm

2. Učinak zraka čistoće

Jer je vazduh nije čist, sadrži ne samo određenu količinu vode, ali i puno prašine i drugih nečistoća. Ove nečistoće će zajedno ići u kompresor sa zrakom. A onda, oni idu u visokim pritiskom komprimiranog zraka sa uljne magle čestice zajedno. Ako se ove nečistoće ne ukloni, to će biti vrlo štetan za korištenje i performanse mjernih mašina uglavnom u sljedeća dva aspekta:

  • Efekat zraka zagađivača

Postoji mnogo nečistoća čestica u komprimirani zrak koji se ne filtrira. Promjer čestica je nekoliko desetina mikrometara. Nakon ulaska u kompresor sa vlagom u zraku, oni mogu formirati neke materijale. Njihov promjer je veći. Ako se ove vrste stvari direktno ići u CMM bez filtriranja, to može uzrokovati ozbiljnu prijetnju za životni vijek CMM. U težim slučajevima, može dovodi do komadić CMM.

  • Efekat ulja i vode

Ulje magle i vlage u zraku se sažeti u visokim pritiskom komprimiranog zraka od kompresora. Zrak se ne filtrira i ide u zrak cijev CMM. To može dovesti do ozbiljnih korozije u zrak cijevi. I to će stvoriti drugih nečistoća u povezivanju cijevi, što će direktno utjecati na vodilici. Na kraju će to dovesti do netačnih rezultatima mjerenja, pa čak i utjecati na životni vijek CMM.

Iako Nano CMM ima komponentu filtera za efikasno pročisti komprimiranog zraka. Međutim, uređaj za prečišćavanje vazduha naše kompanije ima veoma visoke preciznosti, predlažemo korisnika konfigurirati filter zraka pored kompresor za zrak. Ako postoji previše vode u zraku, to se preporučuje korisnik opremiti sistemom sušenja zraka.